Att bli medlem

Som medlem i BK Pantern har du möjlighet att utöva bågskytte året runt och kostnadsfritt delta på klubbtävlingar, vissa serietävlingar (Skåneserie, korre), en del kurser och sociala aktiviteter.

Som medlem har du tillgång till lånebågar och låneutrustning att använda på träningspass. Dessa är endast avsedda att användas för att lära dig grunderna. Vill du utvecklas ytterligare kommer du vilja ha en egen båge i framtiden, anpassad efter dig som individ. När du vill skaffa egen båge, kontakta oss skjutledare så hjälper vi dig ta dina mått och informera om olika skjutstilar som kan passa just dig.

Klubben har även en del skjututrustning, i form av bågar o pilar, som är utvald för att fungera i en utprovningsfas och som man kan prova och därigenom skapa ett visst mått av trygghet/beslutsunderlag när du står i begrepp att köpa egen utrustning. Lämpligt är även att prova andra klubbmedlemmars bågar för att på så sätt skaffa sig en egen kunskapsbank om huvudsakliga saker som t ex lämplig styrka och båglängd och kanske även en del andra mer specifika detaljer.

Du som är medlem i annan klubb (- som du tävlar för) men som även vill bli medlem i Pantern.

Om du valt att tävla för annan klubb har du inte rätt att delta och representera Pantern på några externa tävlingar. Skulle den klubb du valt att tävla för välja att inte delta i Skåneserien kan du givetvis söka dispens för att stället få vara med och representera Pantern.

Du har däremot rätt att delta i Panterns klubbinterna verksamhet.

Du förväntas dessutom bidra till att bedriva Panterns verksamhet i lika utsträckning som alla andra medlemmar.

I övrigt gäller det som står att läsa kring olika typer av Medlemskap i propositionen som antogs vid årsmötet 2018-03-07, se denna länken: Propositionen

Tidigare bågskytt

Om det var ett tag sen och du känner dig osäker kan det vara idé att anmäla dig till vår Bågskytteskola, efter att du blivit medlem och betalar in Medlemsavgift, se separat sida för detta. I väntan på att Bågskytteskolan skall starta kan du träna på våra vanliga träningstider.

Se mer om detta under Nybörjarverksamhet 2018.

Nybörjare

Om du inte tidigare har hållit på med bågskytte alls kan det finnas möjlighet att testa bågskytte genom att gå på Prova-på. Prova-på kan du läsa mer om under Nybörjarverksamhet 2018. Prova-på är en verksamhet som vi erbjuder beroende på rekryteringsbehoven i klubben och tillgången på träningstid och instruktörer. Det är alltså inte givet att det alltid finns möjlighet.

Träningstider

För aktuella träningstider, se mer info på separat sida för detta, Träningstider.

Medlemsavgifter

Se separat sida för detta i listan uppe till vänster.  (Medlemsavgifter)

Välkommen

Uppdaterad: 09 MAR 2018 16:36