Avgifter i samband med medlemskap

Typer av medlemskap

I Pantern kan man välja mellan Passivt och Aktivt medlemskap.

Passivt medlemskap:

Som passiv medlem kan du rösta på årsmötet och vara med och påverka verksamhetens utformning, men även delta på samtliga klubbaktiviteter utom bågskytteträning och/eller tävling. Kan t ex vara aktuellt för medlemmar som tar ett "sabbatsår" eller familjemedlemmen som inte skjuter aktivt men som ändå vill hänga med i verksamheten och engagera sig.

Passiva medlemmar betalar endast Medlemsavgift. Se nedan ang. gällande avgift.

Aktivt medlemskap:

Som Aktiv medlem kan du, förutom allt det som de passiva medlemmarna har rätt till, även aktivt träna hos och aktivt tävla för klubben.

Aktiva medlemmar betalar dels Medlemsavgift och dels en Träningsavgift.  Se mer nedan ang. gällande avgifter.

Medlemskap är inte bara en fråga om att betala avgifter.

Alla medlemmar förväntas bidra till verksamheten, inte bara genom de pengar man betalar in för sitt medlemskap utan även genom det arbete man utför för att hjälpa till i föreningen då tillfälle ges, givetvis efter möjlighet och förmåga. Devisen för detta är lika enkel som självklar, "bättre att alla gör något än att få gör allt".

Att hjälpa till i föreningsarbetet är en viktig del av den svenska modellen, där nästan allt arbete utförs på ideell bas utan ekonomisk ersättning.

Gällande avgifter för medlemmar i Pantern 2018

Bågskytte är numera godkänt som hälsofrämjande verksamhet och därmed även ok att ansöka om friskvårdsbidrag för. Detta är kopplat till den aktiva delen av bågskytte, dvs träning o tävling.

Vi har därför delat upp avgiften för medlemmar i dels en Medlemsavgift och dels en Träningsavgift, där Träningsavgiften är den del som man kan ansöka om bidraget för.

1. Medlemsavgift

Medlemsavgiften gäller för hela det innevarande kalenderåret. Den löper däremot INTE över årsskifte! Nytt år innebär alltså ny Medlemsavgift.

Medlemsavgiften är obligatorisk för alla medlemmar, betalas alltså av såväl aktiv som passiv medlem. Se vidare ovan angående olika typer av medlemskap.

Medlemsavgift: 150 kr      (Gäller fr.o.m. 20190306)

2. Träningsavgift

Träningsavgift betalar de medlemmar som är aktiva skyttar i klubben, dvs medlemmar som tränar och/eller tävlar. Storleken på träningsavgiften beror på två saker; dels din ålder och dels över hur lång tid under verksamhetsåret som du väljer att vara aktiv medlem. Du kan välja mellan termin (VT eller HT) eller helår. Se vidare ovan ang. aktivt medlemskap.

Träningsavgifter för aktiva medlemmar:      (Gäller fr.o.m. 20190306)

Vuxen/ 21år eller äldre: 400 kr/ termin eller 700 kr/ helår

Junior/ 20 år eller yngre: 250 kr/ termin eller 400 kr/ helår

Familj (max 2 vuxna):  (Gäller fr.o.m. 20190306)

De två äldsta familjemedlemmarna betalar Medlems- och träningsavgift. Övriga familjemedlemmar betalar endast Medlemsavgift.

OBS! Helår = Kalenderår = VT+HT samma/innevarande år. Det går alltså INTE att lösa Aktivt medlemskap/Helår genom att lägga ihop HT innevarande år + VT efterföljande år.

Räkneexempel:   (Uppdaterade enligt vad som gäller fr.o.m. 20190306)

1. Pelle Pil, 33 år, får 9 juli höra talas om Pantern och deras verksamhet och beslutar sig hals över huvud att genast lösa aktivt medlemskap för höstterminen.

Han betalar då in totalt 550 kr, 150 kr i obligatorisk Medlemsavgift och 400 kr i Träningsavgift för höstterminen.

2. Pelles brorsa Nisse Pil hänger med Pelle på en träning onsdagen 8 augusti för att kolla om det är lika kul som det verkar på brorsan och hakar sedan raskt på och anmäler sig och de familjemedlemmar (vuxna sambon Lisa, och juniorerna 9-årige Lasse och hans storasyster Ingrid) som också väljer att hänga på.

Nisse betalar då in 1400 kr, för familjen för HT2018. (2 x 550 + 2 x 150)

3. Kalle Kula, 26 år, har tröttnat på fotboll och bestämmer sig för att ägna sig åt något helt annat, varför inte testa bågskytte? Sagt och gjort. Kalle kontaktar Pantern i slutet av november och får då veta att ett Aktivt medlemskap för återstoden av året kostar 550 kr, men om han kan hålla sig till efter nyår så får han mer valuta för pengarna då han kan lösa ett Aktivt medlemskap för vårterminen (första halvåret) till samma pengar, och fastnar han sedan under våren kan han sedan bara betala in Träningsavgiften för den efterkommande höstterminen då det blir aktuellt efter halvårsskiftet.

Så här betalar du in till Pantern

Du betalar in avgiften på BK Panterns postgiro: pg 536377-5

Ange ditt namn eller personnummer i inbetalningen och förtydliga vad inbetalningen gäller, t ex "Pelle Pil, Aktiv medlem HT2018".

Övrigt i samband med inbetalning av avgift

Du mailar, i samband med inbetalningen, in nedanstående uppgifter:
- Vilken typ av medlemskap du löser; Passivt eller Aktivt.
- Vilken period du löser medlemskap för; VT/vårtermin, HT/Hösttermin, eller H/helår.
- Personnummer (10 siffror)
- Fullständigt namn
- Gatuadress och postadress
- Aktuellt telefonnummer; mobil och/eller hemtelefon
- Ev. kontaktuppgifter till anhöriga (t ex om medlemmen är minderårig och inte har egen telefon och/eller e-postadress).

Uppgifterna mejlar du till This is a mailto link

Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:40 Skribent: Jan Otterström

KONTAKTA OSS

VIA E-POST

NYA AVGIFTSNIVÅER, beslutade på årsmötet 20190305

Medlemsavgift: 150 kr

Träningsavgift:

- Vuxen 400 kr/termin eller 700 kr/år

- Junior 250 kr/termin eller 400 kr/år

Familjeavgift:

De två äldsta familjemedlemmarna betalar Medlems- och Träningsavgift.

Övriga familjemedlemmar betalar endast Medlemsavgift.

Beräknas för varje enskild familj.

De nya avgiftsnivåerna gäller från och med 20190306.

Timmy Fagerlund, Flygelvägen 4