Avgifter i samband med medlemskap

OBS! Förnyat medlemskap betalas in senast 31/3 för det aktuella kalenderåret.

Typer av medlemskap

I Pantern kan man välja mellan Passivt och Aktivt medlemskap.

Passivt medlemskap:

Som passiv medlem kan du rösta på årsmötet och vara med och påverka verksamhetens utformning, men även delta på samtliga klubbaktiviteter utom bågskytteträning och/eller tävling. Kan t ex vara aktuellt för medlemmar som tar ett "sabbatsår" eller familjemedlemmen som inte skjuter aktivt men som ändå vill hänga med i verksamheten och engagera sig.

Passiva medlemmar betalar endast Medlemsavgift. Se nedan ang. gällande avgift.

Aktivt medlemskap:

Som Aktiv medlem kan du, förutom allt det som de passiva medlemmarna har rätt till, även aktivt träna hos och aktivt tävla för klubben.

Aktiva medlemmar betalar dels Medlemsavgift och dels en Träningsavgift.  Se mer nedan ang. gällande avgifter.

Medlemskap är inte bara en fråga om att betala avgifter.

Alla medlemmar förväntas bidra till verksamheten, inte bara genom de pengar man betalar in för sitt medlemskap utan även genom det arbete man utför för att hjälpa till i föreningen då tillfälle ges, givetvis efter möjlighet och förmåga. Devisen för detta är lika enkel som självklar, "bättre att alla gör något än att få gör allt".

Att hjälpa till i föreningsarbetet är en viktig del av den svenska modellen, där nästan allt arbete utförs på ideell bas utan ekonomisk ersättning.

Gällande avgifter för medlemmar i Pantern 2018

Bågskytte är numera godkänt som hälsofrämjande verksamhet och därmed även ok att ansöka om friskvårdsbidrag för. Detta är kopplat till den aktiva delen av bågskytte, dvs träning o tävling.

Vi har därför delat upp avgiften för medlemmar i dels en Medlemsavgift och dels en Träningsavgift, där Träningsavgiften är den del som man kan ansöka om bidraget för.

1. Medlemsavgift

Medlemsavgiften gäller för hela det innevarande kalenderåret. Den löper däremot INTE över årsskifte! Nytt år innebär alltså ny Medlemsavgift.

Medlemsavgiften är obligatorisk för alla medlemmar, betalas alltså av såväl aktiv som passiv medlem. Se vidare ovan angående olika typer av medlemskap.

Medlemsavgift 2018: 100 kr

2. Träningsavgift

Träningsavgift betalar de medlemmar som är aktiva skyttar i klubben, dvs medlemmar som tränar och/eller tävlar. Storleken på träningsavgiften beror på två saker; dels din ålder och dels över hur lång tid under verksamhetsåret som du väljer att vara aktiv medlem. Du kan välja mellan termin (VT eller HT) eller helår. Se vidare ovan ang. aktivt medlemskap.

Träningsavgifter för aktiva medlemmar under 2018:

Vuxen/21år eller äldre: 300 kr/ termin eller 600 kr/ helår

Junior/20 år eller yngre: 200 kr/ termin eller 400 kr/ helår

Familj (max 2 vuxna): 800 kr/ termin eller 1400 kr/ helår.  OBServera att Träningsavgiften för Familj även inkluderar medlemsavgifterna för de anmälda familjemedlemmarna.

OBS! Helår = Kalenderår = VT+HT samma/innevarande år. Det går alltså INTE att lösa Aktivt medlemskap/Helår genom att lägga ihop HT innevarande år + VT efterföljande år.

Räkneexempel:

1. Pelle Pil, 33 år, får 9 juli höra talas om Pantern och deras verksamhet och beslutar sig hals över huvud att genast lösa aktivt medlemskap för höstterminen.

Han betalar då in totalt 400kr, 100 kr i obligatorisk Medlemsavgift och 300 kr i Träningsavgift för höstterminen.

2. Pelles brorsa Nisse Pil hänger med Pelle på en träning onsdagen 8 augusti för att kolla om det är lika kul som det verkar på brorsan och hakar sedan raskt på och anmäler sig och de familjemedlemmar (sambon Lisa, 9-årige Lasse och hans storasyster Ingrid) som också väljer att hänga på.

Nisse betalar in 800 kr, se ovan, för Familj HT2018. (Kassören påpekar i samband med Nisses anmälan, vänligt men bestämt, för Nisse att man från Pantern nu endast förväntar sig att alla i familjen faktiskt kommer och tränar, eftersom klubben betalar avgifter till distrikts- och riksförbund för alla sina registrerade medlemmar. Av de 800 avgår alltså faktiskt en ganska stor del i rent formella medlemskostnader för Pantern.)

3. Kalle Kula, 26 år, har tröttnat på fotboll och bestämmer sig för att ägna sig åt något helt annat, varför inte testa bågskytte? Sagt och gjort. Kalle kontaktar Pantern i slutet av november och får då veta att ett Aktivt medlemskap för återstoden av året kostar 400 kr, men om han kan hålla sig till efter nyår så får han mer valuta för pengarna då han kan lösa ett Aktivt medlemskap för vårterminen (första halvåret) till samma pengar, och fastnar han sedan under våren kan han sedan bara betala in Träningsavgiften för den efterkommande höstterminen då det blir aktuellt efter halvårsskiftet.

Så här betalar du in till Pantern

Du betalar in avgiften på BK Panterns postgiro: pg 536377-5

Ange ditt namn eller personnummer i inbetalningen och förtydliga vad inbetalningen gäller, t ex "Pelle Pil, Aktiv medlem HT2018".

Övrigt i samband med inbetalning av avgift

Du mailar, i samband med inbetalningen, in nedanstående uppgifter:
- Vilken typ av medlemskap du löser; Passivt eller Aktivt.
- Vilken period du löser medlemskap för; VT/vårtermin, HT/Hösttermin, eller H/helår.
- Personnummer (10 siffror)
- Fullständigt namn
- Gatuadress och postadress
- Aktuellt telefonnummer; mobil och/eller hemtelefon
- Ev. kontaktuppgifter till anhöriga (t ex om medlemmen är minderårig och inte har egen telefon och/eller e-postadress).

Uppgifterna mejlar du till This is a mailto link

Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:40
Skribent: Jan Otterström

KONTAKTA OSS

VIA E-POST

PROVA-PÅ

är nu slut för denna gången.

(Nästa omgång är ej inplanerad.

Info anslås om/när detta blir aktuellt.)

BÅGSKYTTESKOLAN,

med Start 28/10, är nu FULLBOKAD!

(Nästa Bågskytteskola är ännu ej inplanerad.

Info anslås om/när det blir aktuellt.)

Lina Sofie Sandin, Vävaregatan 12 d