Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarverksamhet


Nybörjarverksamheten i Pantern står på två ben:

  • Prova-På           
  • Nybörjarkurs/Bågskytteskola   

Prova-På

Prova-på hos Pantern är tänkt att vara tillgängligt för alla som vill testa bågskytte. För alla som undrar hur det känns att skjuta båge och vill testa sin nyfikenhet utan att vara tvungen att gå med i klubben.

Prova-på hos Pantern innebär att du vid fastställda tillfällen får möjlighet att prova på att skjuta båge, men där du även kan passa på att ställa frågor, se våra skjutbanor etc innan man eventuellt bestämmer sig för att bli medlem. Efter att man provat på vid de erbjudna tillfällena (max 3) har man sedan att besluta sig; antingen blir man medlem eller så tackar man för sig och gör något annat trevligt på sin fritid.

Drop-in gäller from 9/10, ingen inbjudan och ingen anmälan behövs just nu. Ni dyker helt enkelt upp och registrerar er, vi utrustar er och ni får sedan prova på att skjuta båge. Men om det blir högt söktryck på "prova på" kommer vi att sätta vissa datum till detta då vi ev behöver vara fler som kan instruera på plats. Håll gärna koll på hemsidans nyheter vilka datum som i så fall gäller!

Det kan oavsett vad blir en del köande om det är många som vill prova-på, men ha tålamod... även att titta på när andra skjuter är att lära.

Vilka tider och dagar som gäller för Prova-på kan variera över året, beroende på tillgång på träningstider, konkurrens med annan verksamhet, och inte minst antalet tillgängliga instruktörer som kan finnas på plats.

 

Information kring nya omgångar av Prova-på meddelas på hemsidan efterhand som detta blir aktuellt och i god tid innan det är dags.

 

Nybörjarkurs

Nybörjarkurs/Bågskytteskola är endast tillgängligt för medlemmar - nybörjare och/eller nya medlemmar - i Pantern. Bågskytteskola är tänkt som en fördjupande introduktion där vi under ett större antal veckor/lektioner går genom skjutteknikens olika delar samt en del teori om bågskytte och materialkunskap. Nybörjarkurs/Bågskytteskola arrangeras normalt löpande från termin till termin, utifrån konstaterat behov och i mån av tillgängliga instruktörer i klubben, dvs ställt i förhållande till behov och hur det ser ut med möjliga lärare för att kunna genomföra dessa kurser. 

Startdag för varje Nybörjarkurs meddelas på hemsida och genom utskick/mejl till medlemmar.

Efter genomgången Nybörjarkurs/Bågskytteskola hoppas vi att vi gett deltagarna den stabila  bas som varit vår avsikt, för att man ska kunna ta nya steg i sin utveckling som bågskytt; med fortsatt eget bågskytte ihop med nyfunna kompisar, med införskaffande av egen skjututrustning, med ett fortsatt fördjupande i sporten t ex vad gäller skjutteknik och materialkunskap, och i förlängningen kanske även i form av eget tävlande.

Tävlande är absolut inget krav från vår sida, även om de flesta som fastnat för sporten gärna vill göra det och kan få uppleva många fler former av skyttet, då bågskytte kan fylla många andra behov, t ex rent rekreationsskytte. Bågskytte kan med fördel bedrivas som friskvård, avkoppling, fritidsaktivitet eller varför inte bara som ett rent nöje!

För dig som redan hållit på ett tag med bågskytte i annan klubb eller som bara redan vet med dig att du vill bli medlem går det givetvis bra att lösa medlemskap direkt. Även aktiv skytt tävlande för annan klubb kan lösa medlemskap i Pantern.

Nybörjarverksamheten löper då på som vanligt i form av träning på officiell tid under skjutledares översyn och stöd.

Verksamheten med Nybörjarkurs/Bågskytteskola är däremot upplagd så att vi "samlar ihop" ett nytt gäng innan det blir dags att köra en ny skola, vilket inbegriper alla nybörjare - oavsett om man valt att Prova-på innan man blir medlem eller ej.

Läs mer om att bli medlem under den klickbara rubriken -> Att bli medlem

Uppdaterad: 24 AUG 2018 10:58 Skribent: Jan Otterström
Epost: This is a mailto link

 

KONTAKTA OSS 

VIA E-POST

 This is a mailto link

 

NYA AVGIFTSNIVÅER, beslutade på årsmötet 20190305

Medlemsavgift: 150 kr

Träningsavgift:

- Vuxen 400 kr/termin eller 700 kr/år

- Junior 250 kr/termin eller 400 kr/år

Familjeavgift:

De två äldsta familjemedlemmarna betalar Medlems- och Träningsavgift.

Övriga familjemedlemmar betalar endast Medlemsavgift.

Beräknas för varje enskild familj.

 

De nya avgiftsnivåerna gäller från och med 20190306.

 

Postadress:
BK Pantern - Bågskytte
Timmy Fagerlund (ordf.), Flygelvägen 4
22472 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info