Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarverksamhet


Nybörjarverksamheten i Pantern står på två ben:

  • Prova-På           
  • Nybörjarkurser    

Prova-På

Prova-på hos Pantern är tänkt att vara tillgängligt för alla som vill testa bågskytte, för alla som undrar hur det känns att skjuta båge och vill stilla sin nyfikenhet utan att vara tvungen att gå med i klubben.

Prova-på hos Pantern innebär att du vid fastställda tillfällen får möjlighet att prova på att skjuta båge, men där du även kan passa på att ställa frågor, se våra skjutbanor etc innan man eventuellt bestämmer sig för att bli medlem. Efter att man provat på vid de erbjudna tillfällena har man sedan att besluta sig; antingen blir man medlem eller så tackar man för sig och gör något annat trevligt på sin fritid.

Drop-in gäller, ingen inbjudan och ingen anmälan. Ni dyker helt enkelt upp och registrerar er, vi utrustar er och ni får sedan prova på att skjuta båge.

Det kan bli en del köande om det är många som vill prova-på, men ha tålamod... även att titta på när andra skjuter är att lära.

Vilka tider och dagar som gäller för Prova-på kan variera över året, beroende på tillgång på träningstider, konkurrens med annan verksamhet och belastning.

 

Information kring nya omgångar av Prova-på meddelas på hemsidan efterhand som detta blir aktuellt och i god tid innan det är dags.

 

Nybörjarkurs

Nybörjarkurs är endast tillgängligt för medlemmar - nybörjare och/eller nya medlemmar - i Pantern. Nybörjarkurs är tänkt som en fördjupande introduktion där vi under ett större antal veckor/lektioner går genom skjutteknikens olika delar samt en del teori om bågskytte och materialkunskap. Nybörjarkurs arrangeras löpande, utifrån konstaterat behov och i mån av tillgänglighet. 

Startdag för varje Nybörjarkurs meddelas på hemsida och genom utskick/mejl till medlemmar.

Efter genomgången Nybörjarkurs hoppas vi att vi gett deltagarna den stabila  bas som varit vår avsikt, för att man ska kunna ta nya steg i sin utveckling som bågskytt; med fortsatt eget bågskytte ihop med nyfunna kompisar, med införskaffande av egen skjututrustning, med ett fortsatt fördjupande i sporten t ex vg skjutteknik och materialkunskap och i förlängningen kanske även i form av eget tävlande.

Tävlande är givetvis inget krav från vår sida då bågskytte kan fylla många andra behov. Bågskytte kan med fördel bedrivas som friskvård, avkoppling, fritidsaktivitet eller varför inte bara som ett rent nöje!

För dig som redan hållit på ett tag med bågskytte i annan klubb eller som bara redan vet med dig att du vill bli medlem går det givetvis bra att lösa medlemskap direkt. Även aktiv skytt tävlande för annan klubb kan lösa medlemskap i Pantern.

Nybörjarverksamheten löper då på som vanligt i form av träning på officiell tid under skjutledares översyn och stöd.

Verksamheten med Nybörjarkurs är däremot upplagd så att vi "samlar ihop" ett nytt gäng innan det blir dags att köra en ny skola, vilket inbegriper alla nybörjare - oavsett om man valt att Prova-på innan man blir medlem eller ej.

Läs mer om att bli medlem under den klickbara rubriken -> Att bli medlem

Uppdaterad: 24 AUG 2018 10:58 Skribent: Jan Otterström
Epost: This is a mailto link

 

KONTAKTA OSS 

VIA E-POST

 This is a mailto link

 

NYA AVGIFTSNIVÅER, beslutade på årsmötet 20190305

Medlemsavgift: 150 kr

Träningsavgift:

- Vuxen 400 kr/termin eller 700 kr/år

- Junior 250 kr/termin eller 400 kr/år

Familjeavgift:

De två äldsta familjemedlemmarna betalar Medlems- och Träningsavgift.

Övriga familjemedlemmar betalar endast Medlemsavgift.

Beräknas för varje enskild familj.

 

De nya avgiftsnivåerna gäller från och med 20190306.

 

Postadress:
BK Pantern - Bågskytte
Timmy Fagerlund (ordf.), Flygelvägen 4
22472 Lund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info